A drón permetezés olyan technológia, amelynek segítségével drónokat (kis repülőgépeket) használnak a mezőgazdasági területek permetezésére. Ez az eljárás a hagyományos permetezési módszerekkel, például traktorral történő permetezéssel szemben modern, hatékony és környezetbarát megoldást kínál.

 

 

A drón permetezés története

 

A drónos permetezés története az 1990-es évek végére nyúlik vissza, amikor az első repülőgép-méretű UAV-k (Unmanned Aerial Vehicles, azaz ember nélküli légi járművek) jelentek meg. Az első drónos permetezési felhasználások katonai célokra történtek, például a radarok és a lőállások védelmére. Azóta azonban a technológia fejlődése lehetővé tette a drónok mezőgazdasági célú használatát is.

 

 

 

Szántóföldi  Drón permetezés

 

 

A drón permetezés előnyei a gazdák számára:

 

Nagyobb hatékonyság: A drónok gyorsan és hatékonyan tudják permetezni a területet, ami csökkenti a permetezési időt és a munkaerőigényt.
Alacsonyabb költségek: A drónal permetezési eljárás kevesebb anyagot használ fel, mint a hagyományos permetezési módszerek, ezáltal költséghatékonyabb lehet a gazdáknak.
Jobb minőségű permetezés: A drónok precízen tudják célzni a permetezőanyagot, és ezzel egyenletesen permetezni az egész területet. Ez javítja a permetezés minőségét és eredményesebb védelmet biztosít a növényeknek.

 

 

 

A drón permetezés előnyei a növények számára:

 

• Környezetbarát: A drón permetezési módszer kevésbé terheli a környezetet, mint a hagyományos permetezési módszerek, mivel kisebb mennyiségű permetezőanyagot használ fel.
• Jobb minőségű permetezés: A drónok precízen tudják célzni a permetezőanyagot, így a permetezés egyenletesebb lesz, és a növények jobban megkapják a védelmet, amelyet a permetezőanyag nyújt.

 

A drónos permetezés kulcsszavai a precizitás, hatékonyság, költséghatékonyság, környezetbarát, és a növényvédelem javítása.

 

 

 

Több információ a drón permetezésről ide kattintva!

Drónnal való permetezés megtérüléséről ide kattintva olvashatsz!

 

 

A drón permetezés ára

 

 

A drónnal való permetezés ára különböző tényezőktől függ, mint például a terület nagysága, a permetezésre felhasznált anyag mennyisége, a drón típusa, az időjárási körülmények és a helyi jogszabályok. Általában a drón permetezés ára hektáronként számolódik.
A drónnal permetezés ára általában magasabb, mint a hagyományos permetezés ára, mivel a drón permetezés környezetbarátabb és hatékonyabb módszer. Azonban a drón permetezés előnyei közé tartozik, hogy a drónok lehetővé teszik a pontosabb permetezést, amely csökkenti a permetezésre felhasznált anyag mennyiségét, és ennek következtében csökkenti a költségeket.
A drónos permetezés ára általában különböző árakat tartalmazhat, mint például a drón bérlési költsége, a permetezésre felhasznált anyag ára és az üzemeltetési költségek. Általában a drónos permetezés ára hektáronként változhat, és általában magasabb lehet, mint a hagyományos permetezés ára.

 

Kérj ajánlatot drónos permetezésre ide kattintva

 

 

 

 

A drónos permetezés

 

Úgy gondolom, hogy a precíziós mezőgazdaság a jövő mezőgazdasága. Ebben szerves része lesz a permetező drónoknak. Mindenki a maximumot akarja mind minőségben mind mennyiségben nem fog beleférni a taposási kár vagy az időjárás nagy befolyása. Ez a két tényező egyáltalán nem jelentkezik a drónos permetezésnél
A drónnal való permetezés út elején járunk. Évről évre, de szinte hónapról hónapra a mérnökök egy új fejlesztéssel állnak elő, ami a drónokat illeti. Rövid határidőn belül képesek lesznek a drónok húsz méter szélességben permetezni, illetve 40 liter permetszert szállítani.

A permetszer gyártó cégek mindennap kísérleteznek a levegőből való permetlé kijuttatás mennyiség meghatározásával. Ausztráliában Ázsiában Amerikában ezek a permetszerek már napi forgalomban vannak. Európa Nyugati részén szintén meg vannak határozva a drónból való kijuttatása alkalmas permetszerek.

Tekintettel arra hogy a kultúrnövények az élelmiszer előállításban alapvetően részt vesznek ezért ezek a kísérletet nagyon lassan haladnak valamint a sikerrel zárultak az engedélyeztetés ő szintén egy lassú és körülményes folyamat. Ezeknek a jogi procedúrátnak az engedélyeztetése minden országban más más időt igényel. Magyarországon több kiállításon Hungexpon például Fehovan Pregan elismeréssel beszéltek a drónos permetezésről. Bízzunk benne, hogy engedélyeztetése dinamikusan fog haladni. tekintettel arra hogy a drón pilóta képzések már több mint egy éve zajlanak valamint permetező drón vásárlására van lehetőség bízunk abban, hogy ezek a jelek és arra utalnak hogy a levegőből való permetszer kijuttatása pontosabban drónból való permetszerek kijuttatásának engedélyezése már a küszöbön van.

 

 

A legfejletteb permetező drónok

 

A DJI egy vezető kínai drón gyártó cég, amely számos különböző típusú drónt kínál, beleértve a permetező drónokat is.
A DJI permetező drónjai kifejezetten a mezőgazdasági ipar számára lettek tervezve, hogy hatékonyabbá és környezetbarátabbá tegyék a növényvédelmet. Ezek a drónok olyan szoftverekkel és szenzorokkal vannak felszerelve, amelyek lehetővé teszik a pontos és hatékony permetezést a termények között.
A DJI permetező drónjai képesek nagy mennyiségű folyékony anyagot szállítani, amely lehetővé teszi a nagyobb területek hatékony permetezését. Ezen kívül a drónok GPS rendszerrel vannak felszerelve, amelyek segítségével pontosan be lehet állítani a permetezési mintázatot és elkerülni a felesleges permetezést.
A DJI drónok lehetővé teszik a precíziós mezőgazdaságot, amely hatékonyabbá és környezetbarátabbá teszi a növényvédelmet. A drón permetezés kulcsszó egyre elterjedtebbé válik az agráriumban, és a DJI drónjai bizonyították hatékonyságukat ezen a területen.

A következőkben felsorolok néhány nagyobb, ismertebb permetező drón gyártót:

  1. DJI
  2. Yamaha Motor
  3. AeroVironment
  4. Drone Volt
  5. Honeycomb Corporation
  6. XAG
  7. EHang
  8. Delair-Tech
  9. AgEagle Aerial Systems
  10. Rantizo

Természetesen számos más gyártó is létezik a piacon, de ezek azok, amelyek a leginkább ismertek és elterjedtek.

A drón permetezés Kínában nagyon elterjedt és fejlett, és a kínai kormányzat támogatja a technológiai fejlődést és az innovációt a mezőgazdasági szektorban. A kínai drón gyártó vállalatok, mint például a DJI és az XAG, világszerte ismertek a drón permetezés terén.

A kínai mezőgazdasági termelők széles körben használják a drónokat a növényvédelemben, a permetezés hatékonyságának és pontosságának növelése érdekében. A drónokat általában számítógépes programokkal és műholdas helymeghatározási rendszerekkel irányítják, amelyek pontosan meghatározzák a permetezendő területet és a permetezendő anyag mennyiségét. Ez a módszer nagyobb hatékonyságot és pontosságot biztosít, mint a hagyományos permetezők, és csökkenti a permetezőszerek mennyiségét, ami környezetbarátabb megoldást jelent.

A drón permetezés Kínában tehát fontos szerepet játszik a mezőgazdasági termelés fejlesztésében és modernizálásában, és várhatóan továbbra is növekedni fog a jövőben.

 

DJI drónok

 

 

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük