Deszikkálás drónnal az egyik leghasznosabb, közkedveltebb precíziós mezőgazdasági megoldás, amit drónnal végezhetünk. Ez is egy fajta drónos permetezés ami nagyobb terméshozamot eredményez.

 

 

 

Mit jelent a deszikkálás?

 

 

A „deszikkálás” szó azt jelenti, hogy egy anyag, például talaj, élelmiszer, bőr vagy fa kiszárad vagy elveszíti nedvességtartalmát. A deszikkálódás általában a környezeti feltételektől, például a hőmérséklettől, a páratartalomtól vagy a szélviszonyoktól függ. A deszikkálódás következménye lehet az anyag méretének csökkenése, a repedések megjelenése, a színváltozás vagy az anyag textúrájának megváltozása. A deszikkálás elleni védelem érdekében az anyagokat gyakran kezelik különféle anyagokkal, például kenőanyagokkal vagy tartósítószerekkel.

 

 

 

Deszikkálás fontossága

 

 

A mezőgazdaságból élők számára az egyik legfontosabb kihívás a jó minőségű ezzel együtt minél nagyobb mennyiségű növényi termék előállítása. Üzemszervezési szempontból a jó gazdának minden munkát ezen belül a betakarítást is pontosan kell időzíteni és tervezni. A deszikkálás szüksége függ a vetésforgó szerkezetétől a munkafolyamatok mennyiségétől az időjárási tényezőktől, valamint a terménytárolás lehetőségétől. Nem megfelelő nedvesség tartalommal rendelkező terményeknek komoly szárítási költségei lehetnek. A kukorica 15,5% a napraforgó 10% a szója pedig 13,5% nedvességtartalommal optimális. Szója esetében gyomosodás is probléma esetében szintén szükséges a deszikkálás.

 

A deszikkálás költsége 10-22 000 Ft / hektár között változhat a permetezési költség valamint n növényvédőszerek árának függvényében. E műveletet kellő elemzés és megfontoltság után szabad elvégezni viszont a nem megfelelő nedvességtartalmú termények betárolása nagy problémát okoz amelynek szállítási költsége nagyobb méreteket ölthet.

 

 

drónos deszikkálás
drónos deszikkálás
Deszikkálás drónnal
Deszikkálás drónnal

 

Deszikkálás drónnal előnyei

 

 

A drónokkal történő deszikkálásnak számos előnye van, amelyek közül néhány a következő:

  1. Nagyobb hatékonyság: A drónok gyorsabb és hatékonyabb módon képesek kezelni a mezőgazdasági területeket, mint a hagyományos permetezőgépek. A drónok képesek gyorsabban mozogni és a magasabb magasságból kezelni a területeket, így növelve a hatékonyságot.
  2. Pontosabb kezelés: A drónok GPS-vezéreltek, így pontosan azonosítható a terület, amelyet kezelni kell. A drónokkal végzett deszikkálás nagyobb pontosságot biztosít a kezelendő területen, és csökkenti a túlzott permetezés vagy a kihagyás lehetőségét.
  3. Kisebb mennyiségű vegyszer használata: A drónok általában kisebb mennyiségű deszikkáló szert képesek hordozni, így csökkentve a vegyszer használatát. Ez nemcsak környezetbarátabb, hanem gazdaságosabb is lehet, mivel kevesebb vegyszer használatával csökkenthetők a költségek.
  4. Könnyű hozzáférés nehezen elérhető területekhez: A drónokkal történő deszikkálás lehetővé teszi a nehezen elérhető területek, például meredek dombok, hegyvidéki területek vagy erdők kezelését. Ez elősegítheti a termelékenységet és növelheti a termés mennyiségét a nehezen elérhető területeken.
  5. Alacsonyabb üzemeltetési költségek: A drónokkal történő deszikkálás az üzemeltetési költségeket is csökkentheti, mivel kevesebb személyi és gépi erőforrást igényel, mint a hagyományos permetezőgépek.

Összességében a drónokkal történő deszikkálás lehetővé teszi a mezőgazdasági termelőknek a hatékonyabb és környezetbarátabb növénykezelést, ami javíthatja a termelékenységet és csökkentheti a költségeket.

 

 

 

Árajánlat kérés drónos deszikkálásra ide kattintva

 

 

 

Drónos deszikkálás jelentősége

 

 

A deszikkálás nagyon fontos a mezőgazdasági termelésben, mert segít a növények termésének növelésében és a betakarítási időpontok előrehozásában. A növények betakarítása előtt gyakran szükséges a növények leveleinek és szárai elszáradásának elősegítése, hogy a növények könnyebben betakaríthatók legyenek, és ne romoljanak el a talajon fekve. A deszikkálószerek segítségével az elszáradás folyamata felgyorsítható, és lehetővé teszi a betakarítási időpont előrehozását.

A deszikkálás segíthet csökkenteni az árakat is, mert a termés előbb betakarítható, és így a termelőknek nem kell olyan hosszú ideig tárolniuk a terményt. Emellett a deszikkálás segíthet a betakarítási munkálatok hatékonyságának növelésében, mert a növények előzetes elszáradása csökkentheti a talajban található nedvességet, ami segíti a traktorok és a betakarítógépek mozgását a földeken.

 

Az egyik legnagyobb előnye a drónos deszikkálásnak, hogy ahogy a drónnal permetezésnél itt sincs taposási kár.
Taposási kárról ide kattintva olvashatsz.
A deszikkálás drónnal egy olyan művelet, amin a megrendelő, vagyis a gazda rengeteg időt és pénzt spórol.

 

A deszikkálás drónnal történő végzése egyre népszerűbbé válik a mezőgazdaságban. A drónokkal történő deszikkálás előnye, hogy nagyobb hatékonyságot és pontosságot tesz lehetővé, mint a hagyományos talajfelszíni permetezőgépek. A drónok általában GPS-vezéreltek, így pontosan azonosítható a terület, amelyet kezelni kell, és a drónok általában nagyobb sebességgel és nagyobb magasságból képesek kezelni a területeket, mint a talajfelszíni permetezőgépek.

 

 

Több deszikkálás drónnal

 

 

 

 

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük