Drónos permetezéshez engedély

 

 

A drónos permetezéshez engedély megszerzése, nem egyszerű, de nem is lehetetlen feladat. Alábbiakban megpróbálom leírni egyszerűen és naprakészen tartani a drón permetezés engedélyezéséhez a követelményeket.

 

Az engedélyeztetési folyamat és a szabályok eltérőek lehetnek országonként és régióként. Általában azonban a drónos permetezéshez szükség lehet engedélyre a hatóságoktól. A drónokkal történő permetezés általában csak bizonyos területeken és célokra engedélyezett, például mezőgazdasági területeken vagy katasztrófahelyzetekben.

Amennyiben a megfelelő drónos képzéssel rendelkezel akkor az engedélyeztetési folyamat általában a következőket foglalja magában:

  • Az engedélykérelem benyújtása a hatósághoz, amely tartalmazza a drón típusát, a permetezés tervezett helyét és időpontját, valamint a permetező anyagok típusát és mennyiségét.
  • A hatóság általában ellenőrzi a kérelem megfelelőségét és elvégzi a szükséges biztonsági értékelést.
  • Ha az engedélyt jóváhagyják, az engedélyesnek be kell tartania a hatóság által meghatározott feltételeket és szabályokat.

Minden esetben javasolt a helyi hatóságoknál érdeklődni, hogy milyen engedélyek és szabályok vonatkoznak a drónos permetezésre az adott területen.

 

 

 

Drón permetezéshez szükséges követelmények Magyarországon

 

 

Jelenleg Magyarországon elég felkapott ez a szolgáltatás. Azonban még nagyon friss ezért is gondolom úgy, hogy lesznek még kisebb nagyobb változtatások a drón permetezés terén.

Lejjebb leírom a permetező drón jogosítvány megszerzéséhez szükséges követelményeket de szándékosan nem írok képző intézményt, amennyiben kíváncsi vagy mit ajánlok vegyük fel a kapcsolatot.

 

 

Alap követelmények:

 

-A jogosítvánnyal megegyező egészségügyi feltételek, így legalább B kategóriás jogosítvány
– 80 órás Zöldkönyv Növényvédelmi alaptanfolyam * Lent leírom mi is ez
– középiskolai végzettség vagy mezőgazdasági és erdészeti vagy gépészmérnöki, vagy gép- és járműgyártási szakirányú végzettség vagy középfokú informatikai és távközlési szakirányú végzettség

 

Megjegyzésem: itt úgy gondolom, egy dolog okozhat gondot, a 80 órás képzés.
Kutatni kell, mert ritkán indul, valamint lehet az ország egy tőled távol eső pontján lesz csak a közeljövőben. Ami jó, hogy elvégezhető, érdekes is a képzés és ügyfél barát.

 

 

 

Pilóta nélküli légi jármű irányítói igazolvány megszerzésére felkészítő képzés.

 

– Ez pedig 76-órás képzés.
– Az, hogy erre jelentkezni tudjál, sikerese A2 drón vizsgát kell tenni 4600 Ft körűl van a vizsga.

A2 drón vizsga ide kattintva elérhető

Elméleti és gyakorlati részből áll a képzés.

 

 

 

Hivatalos növényvédelmi drónpilóta képzés.

 

– NÉBIH által kijelölt felnőtt képzésre alkalmas intézményben szükséges elvégezni.
– Ez körülbelül 84 órás képzést jelent. Ennél a résznél vizsgát teszel A1-A3 kategóriában.

A képzés körülbelüli felépítése (oktató intézmény vállogatja) :

  • NÖVÉNYVÉDELMI DRÓN ALAPISMERETEK
  • AGROMETEOROLÓGIAI ALAPISMERETEK

  • TÉRINFORMATIKAI ALAPISMERETEK

  • GYAKORLATI KÉPZÉS

 

Közlekedésihatóság leírása a permetező drón pilóta képzésről ide kattintva elérhető!

 

 

 

 

El kell fogadni, hogy igen is bekell járni az oktatásra, rendes munkaidőben, átlagban napi nyolc órát. Több oktató intézményben vizsgázhatsz is, de vannak olyan vizsgák pl. A2-es ami a Megyeszékhelyeken található közlekedési hatóságoknál van a vizsga.

Drónos permetezéshez szükséges engedélyek megszerzése még nem jogosít fel a permetezésre. Különböző műveleti engedélyekre is szükséged lesz.

Valamint hiába stimmel, szerzel meg minden papírt, engedélyt a drónos permetezéshez, jelenleg 2023 03 20-án még illegális mivel nincs kiadva vegyszer lista.

Ígéretek szerint záros határidőn belül több permetszert is hivatalosan ki lehet majd juttatni drónból.

 

*

A növényvédelmi alaptanfolyam olyan képzési program, amely az alapvető növényvédelmi ismereteket és készségeket adja át a résztvevőknek. Az alaptanfolyam célja, hogy a növényvédelemmel foglalkozó személyek – például a mezőgazdasági termelők, a kertészek, az erdészek és más agrárszakemberek – megfelelő szaktudással rendelkezzenek a káros kórokozók, rovarok és gyomnövények elleni védekezéshez.

A növényvédelmi alaptanfolyam általában a következő témaköröket foglalja magában:

  • Az alapvető növénybiológiai ismeretek, beleértve a növényi szervek, a növényi anyagcsere folyamatok és a növények fejlődési ciklusának alapjait.
  • A kártevők és betegségek felismerése, a fertőzések és a kártevők hatásainak diagnosztizálása.
  • A növényvédelmi stratégiák, beleértve a vegyszeres és vegyszermentes módszereket, valamint a biológiai növényvédelem lehetőségeit.
  • Az egészségügyi, biztonsági és környezetvédelmi szempontok, amelyeket figyelembe kell venni a növényvédelmi eljárások soránA képzést általában akkreditált oktatók vagy szervezetek tartják, és végül tanúsítványt vagy oklevelet adnak a sikeres résztvevőknek. Az alaptanfolyam elvégzése után a résztvevők a további növényvédelmi képzésekhez és tanfolyamokhoz is csatlakozhatnak, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy bővítsék tudásukat és készségeiket ezen a területen.

 

 

 

Drón permetezésre árak

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük